header

Events

velon_klein.PNG
VELON Congres 2018

Op 12 en 13 maart 2018 komen zo’n 500 lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen samen aan de oevers van de mooie Maasstad Roermond. Het thema Cross-overs in werk en opleiding van leraren staat dan centraal in keynotes, workshops, symposia, posters en round tables.

Tijdens verschillende sessies op het VELON Congres 2018 lichten leerkrachten, onderwijsbestuurders en onderzoekers elementen toe die een belangrijk onderdeel vormen van de Educatieve Agenda Limburg. Daarbij gaat het in het kort om de volgende sessies:

  1. Waar staan we samen? Vernieuwende onderwijsconcepten in Limburg
  2. Onderzoeken in de klas. Microprojecten van leerkrachten in de klas
  3. Leerkrachten werven en behouden. Doorbraakprojecten vanuit de lerarenopleidingen.
  4. Inspireren, motiveren en professionaliseren. Een greep uit de activiteiten in Midden-Limburg.
  5. Meten en interpreteren. Dataverzameling en terugkoppeling van schoolkwaliteit.
  6. Cross-over tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk. Hoe zit dat?


Voor meer informatie over de sessies klik hier

Inschrijven voor het congres klik hier

Het congres wordt georganiseerd door de partners van de Educatieve Agenda Limburg (EAL), waaronder De Nieuwste Pabo, Fontys Lerarenopleiding Sittard, de Open Universiteit, de Universiteit Maastricht.Het samenwerkingsverband EAL is een aantal jaren in het leven geroepen om kwaliteit van het onderwijs in Limburg verder uit te bouwen en de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren. De partners van de EAL zullen u gastvrij ontvangen in TheaterHotel De Oranjerie. De congrescommissie bestaat uit: Paul Hennissen (Nieuwste Pabo Sittard), Frank Crasborn (Fontys Lerarenopleidingen Sittard), Arnoud Evers, Welten Instituut (Open Universiteit) en Trudie Schils (Universiteit Maastricht).
Save the date: ONTMOETINGSDAG ONDERWIJS: BELGISCH & NEDERLANDS LIMBURG

Interlimburgse studie- en ontmoetingsdag Onderwijs, die het Algemeen Nederlands Verbond, de Maasketen Jan van Eyck, de regio Belgisch- en Nederlands Limburg en Hogeschool Limburg PXL op donderdag 1 maart 2018 in Hasselt organiseren.

In de bijlage vindt u de geplande workshops en de namen van het comité van aanbeveling.